Kaupoista löytyy nykyisin hyvät valikoimat erilaisia salsoja, mutta tällä kertaa halusin tehdä salsani itse. Tätä voi syödä hyvillä mielin, koska itse tehdystä tietää varmasti, mitä se sisältää. Ja onhan tuoreista kasviksista tehty ruoka aina säilykkeitä paremman makuista!
Salsaa varten tarvitset:
- 4 tomaattia,
- 2 paprikaa,
- sipulin,
- muutaman chilin (chilit voit valita maun mukaan, itse käytin kaksi punaista ja yhden vihreän),
- pari ruokalusikallista sokeria (jos haluat välttää sokerin, voit käyttää vaikkapa agavesiirappia),
- ripauksen suolaa,
- 2 limeä,
- ½ desiä öljyä &
- 2 valkosipulinkynttä.
- Aloita salsan valmistaminen pilkkomalla kasviksia. Tomaateista, chilistä ja paprikasta poistetaan myös siemenet. Paprika, sipuli ja chili kannattaa leikata mahdollisimman hienoksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja pyöräytä chilit siellä. Lisää joukkoon sipuli, paprika ja tomaatti. Kun kasvikset ovat pehmenneet, mausta valkosipulilla, limemehulla, suolalla ja sokerilla.
- Mikäli salsa kaipaa lisää nestettä, voit käyttää siihen tomaattien sisuksia. Tarkista myös, että salsassa on tarpeeksi suolaa ja makua. Lisää tarvittaessa vaikkapa pippuria.
- Jäähdytä ja nauti!
Oma salsani päätyi lautaselle lohkoperunoiden, guacamolen ja hummuksen kanssa. |
0 kommenttia