Viikonloppuna on kiva syödä jotain tavallisesta arjesta poikkeavaa ja panostaa ruuanlaittoon. Tänä viikonloppuna kokkailtiin soijanyhtöä, eli kasvisversiota pulled porkista.
Soijanyhdöstä tuli tosi herkkua ja se meni ihan sellaisenaan sämpylän välissä. Kylkeen vähän salaattia ja avot!
Soijanyhtö, 4 annosta
• puolitoista desiä soijasuikaleita
• kasvisliemikuutio
• oliiviöljyä
• sipuli
• puoli purkkia paseerattua tomaattia
• oman maun mukaan mausteita (itse käytin valkosipulia, mustapippuria ja chiliä)
1. Keitä soijasuikaleita 10 - 15 minuuttia kasvisliemessä. Voit odotellessasi pilkkoa sipulin ja kuullottaa sen oliiviöljyssä.
2. Kun soijasuikaleet ovat kiehuneet, pilko ne pieneksi nyhdöksi.
3. Sekoita paseerattu tomaatti ja soijanyhtö sipulin joukkoon. Mausta.
4. Nauti vaikkapa tortillan tai hampurilaisen välissä!
2 kommenttia
Lupaavalta vaikuttava ruokablogi sinulla!
VastaaPoistaTällainen soijanyhtö on kyllä hyvää ja sopii moneen paikkaan :)
Myös tofu sopii mainiosti tällaisen kastikkeen proteiinilähteeksi. Vaikka silloin tulos ei näytä ihan nyhtöhuijaukselta, mutta maku on hyvä.
Kiitos kommentista! Täytyykin kokeilla tätä joskus tofulla. Itseä ei ainakaan haittaa, vaikka kasvisruoka ei ihan näytä lihalta, kunhan maku on hyvä :)
Poista