Kuulas iho kasvoille - Kaksoispuhdistus luonnonkosmetiikalla

Mulla on pintakuiva sekaiho, joka on aina ollut melko vaivalloinen. Paikoittain ihoni oli todella kuiva, mutta toisaalta t-alue alkoi kiiltää jo muutaman tunnin kuluttua meikkaamisesta. Kaupan päälle sain vielä suuret ihohuokoset ja finnejä. Suurin ongelma ihonhoidossa on ollut löytää tarpeeksi tehokkaat puhdistustuotteet, jotka eivät kuitenkaan kuivata ihoa.

Nyt olen löytänyt ihonhoitorutiinin, jonka avulla ihoni pysyy hyvin tasapainossa. Suurimman muutoksen on saanut aikaan kaksoispuhdistus.

Ai mikä kaksoispuhdistus?

Kasvot pestään yksinkertaisesti kahdella eri tuotteella. Ensin öljypohjaisella puhdistusaineella, jonka jälkeen ne puhdistetaan vielä vesipohjaisella aineella. Käytän vesipohjaisen putsarin kanssa vielä kasvoharjaa.

Kaksoispuhdistuksen salaisuus on se, että sillä saa hellävaraisesti puhdistettua kasvot sekä öljy- että vesiliukoisesta liasta. Lopputulos on selkeästi todella puhdas. Iho ei kuitenkaan tunnu kuivahtaneelta, koska kaksoispuhdistuksessa ei tarvitse käyttää turhan tehokkaita tuotteita. Jos haluaisin saada kasvoni yhtä puhtaiksi yhdellä tuotteella, joutuisin käyttämään melkoisen puhdistavaa tuotetta, joka kuivattaisi ihoani aivan liikaa.
Miksi kaksoispuhdistus sopii sekaiholle?

Kaksoispuhdistus sopii kaikille ihotyypeille, koska molemmat tuotteet voi valita juuri itselle sopiviksi. Kirjoitan nyt kuitenkin sekaihosta. Se on ihotyyppini ja kaksoispuhdistus on ollut todellinen pelastus ihoni hoitoon.

Kaksoispuhdistuksella saa ensin tehokkaasti meikin ja muun pintapuolisen lian pois. Toinen putsari pääsee silloin pureutumaan ihoon kunnolla. Sekaiholle on tyypillistä laajentuneet ihohuokoset, jotka ainakin itselläni tukkeutuivat herkästi. Kaksoispuhdistuksella saa lian hyvin pois myös ihohuokosista.

Ihoni ei ole enää ollut juurikaan kuiva, koska voin käyttää puhdistukseen mahdollisimman hellävaraisia tuotteita. Kun ennen valitsin mahdollisimman pesevän tuotteen, voin nyt välttää tuotteita, jotka pesevät pois myös ihon luontaisen kosteuden. Kuten jo aiemmin totesin, iho puhdistuu, muttei kuivu. Kaikki aiemmin tuskailemani pintakuivuusongelmat ovat poissa!

Millaiset tuotteet ovat hyviä kaksoispuhdistukseen?

Ensimmäinen putsari on öljypohjainen tuote. Tällaisia ovat muun muassa puhdistusöljyt, -emulsiot ja -maidot. Seuraava putsari on vesipohjainen tuote, kuten puhdistusgeeli tai -vaahto. Erityisesti puhdistusgeeliä valittaessa saa olla tarkkana, ettei tuote ole liian tehokas ja kuivattava. Käytän mieluummin puhdistusvaahtoja, jotka ovat usein hellävaraisempia.

Tykkään käyttää kasvojen puhdistukseen ja hoitoon mahdollisimman pitkälle luonnonkosmetiikkaa. Tällä hetkellä minulla on käytössä EcoBeautyn puhdistusemulsio ja Naobayn puhdistusvaahto. Ne ovat itsekseen käytettyinä tuntuneet siltä, ettei iho ole puhdistunut kunnolla. Yhdessä ne toimivat kuitenkin loistavasti! Iho puhdistuu, mutta hellävaraisesti.

Sopivia tuotteita molempiin vaiheisiin

Kokosin Hyvinvoinnin Tavaratalon valikoimista sopivia tuotteita kaksoispuhdistuksen molempiin vaiheisiin. Kollaasien tuotteet ovat kaikki vegaanista luonnonkosmetiikkaa.

Ensimmäisessä vaiheessa voit käyttää öljyputsaria, puhdistusemulsiota tai puhdistusmaitoa. Sopivia tuotteita ovat esimerkiksi:

1. Urtekram No Perfume puhdistusemulsio on hajusteeton, hellävarainen putsari. Emulsio poistaa lian ja kosteuttaa ihoa.

2. Lavera Basis Sensitiv 2 in 1 puhdistusmaito toimii sekä putsarina että silmämeikin poistoaineena. Tuote puhdistaa tehokkaasti ja sen vaikuttavat aineet jättävät ihon pehmeäksi.

3. Madaran puhdistusmaito* irrottaa meikin ja epäpuhtaudet. Puhdistusmaito sisältää jasmiiniuutetta ja sopii myös herkälle iholle.

4. i+m Hydro Perform puhdistusmaito puhdistaa lian ja meikin hellävaraisesti. Tuote sisältää aloe veraa ja granaattiomenaa ja sopii erityisesti normaalille ja kuivalle iholle.

5. FLOW kosmetiikan puhdistusvoide on suomalainen tuote ja sopii kaikille ihotyypeille. Tuote on öljygeeliä, joka muuttuu maitomaiseksi veden kanssa ja poistaa sekä meikin että lian.

6. Dr. Hauschkan puhdistusvoide* syväpuhdistaa ihon hellävaraisesti. Voide sopii kaikille ihotyypeille lukuunottamatta erityisen herkkää ihoa.

Kaksoispuhdistuksen seuraavaan vaiheeseen sopii vesipohjaiset putsarit, kuten geelit ja vaahdot. Sopivia tuotteita ovat esimerkiksi:


1. Mossa puhdistusvaahto sopii kaikille ihotyypeille. Vaahdolla on ainutlaatuisen pehmeä koostumus ja se sisältää valkoherukan AHA hedelmähappoa.

2. Madara syväpuhdistava vaahto* on runsas ja pehmeä tuote, joka puhdistaa hellästi. Tuote on erityisen hyvä sekaiholle, sillä se säätelee öljyisiä alueita ja rauhoittaa kuivia kohtia.

3. Sante puhdistusgeeli on tehokas, mutta hellävarainen putsari. Geeli kosteuttaa ihoa puhdistuksen yhteydessä ja sopii kaikille ihotyypeille.

4. Lavera Refreshin puhdistusgeeli toimii erityisesti sekaiholla ja rasvoittuvalla iholla. Se supistaa ihohuokosia, torjuu epäpuhtauksia ja jättää ihon sileäksi, mutta mattapintaiseksi.

5. i+m Phyto Balance puhdistusgeeli syväpuhdistaa ihoa kuivattamatta sitä. Tuote on tarkoitettu erityisesti rasvaiselle ja sekaiholle, sillä se puhdistaa ihohuokoset, tasapainottaa ihoa ja ehkäisee epäpuhtauksia.

6. Lavera Basis Sensitiv puhdistusgeeli on hellä putsari puhdistaa ihoa säilyttäen sen luontaisen kosteustasapainon. Tuote jättää ihon puhtaaksi ja terveen näköiseksi.

Pitäisit myös näistä teksteistä

0 kommenttia