Vinkkejä kirpputorimyyntiin

Ollaan miehen kanssa raivattu ylimääräisiä tavaroita pois. Ja niitähän riittää! Meillä oli pitkään lähes kaikki käyttötavara tuplana, koska irtisanoin Jyväskylän kämppäni kesällä ja toin tavarat sieltä Vantaan asuntoomme. En halua heittää hyvää tavaraa pois, joten varasimme pari kirpputoripöytää.

Rakastan myydä kirpputorilla, on ihanaa saada kaikki turha vietyä pois kotoa. Ja mikä parasta, tavara ei mene hukkaan, vaan saa uuden kodin. Lisäksi myyntituotot pääsevät kartuttamaan joululahjabudjettiamme.


Haluaisin nyt jakaa omat vinkkini kirpputorilla myymiseen myös teille:

1. Pidä pöydässä vain vähän tavaraa kerrallaan

Pöytä pysyy helpommin siistinä ja siitä on miellyttävämpi tehdä ostoksia. Olen huomannut, etten edes pysähdy katsomaan liian täyteen ahdettuja kirpputoripöytiä. Vie siis kirpputorille tavaraa vähän kerrallaan ja täytä pöytää sitä mukaa, kun tavara menee kaupaksi.

2. Käy siistimässä pöytäsi säännöllisesti

Siisti pöytä houkuttaa ostamaan! Ostoksia tekeviä ei kuitenkaan kiinnosta pitää muiden pöytiä järjestyksessä. Yleensä, kun vien lisää tavaroita pöytääni, vaatteet ovat hujan hajan. Lisäksi pöytiin kulkeutuu muiden pöytien myytäviä, joita saa kuskata takaisin oikeille paikoilleen. Pöytä on pysynyt hieman siistimpänä nyt, kun olen järjestänyt kaikki vaatteet henkareihin ja tavaran hyllyille. Vaatteet on helpompi nähdä henkareista, joten ostajat eivät levittele niitä ympäriinsä.

3. Myy vain myyntikuntoista tavaraa

Katson myytävät tavarat aina tarkasti läpi. Joskus esimerkiksi vaatteissa saattaa olla pieniä reikiä, joita en ennen ole huomannut. Silloin en vie niitä myytäväksi. Yksikin rikkinäinen tavara voi viedä kiinnostuksen koko pöydän valikoimista. Huolehdi myös siitä, että tavarat ovat puhtaita ja kaikin puolin siistin näköisiä. Esimerkiksi ryppyiset vaatteet kannattaa silittää.


4. Hinnoittele kirpputorihinnoilla

Käytetty tavara on käytetty, vaikka olisit itse maksanut siitä kuinka paljon. Myös käyttämättömän tuotteen hinta on romahtanut heti, kun se on kannettu kaupasta. Jos sinulla ei ole käsitystä kirpputorin hintatasosta, käy kiertelemässä siellä ennen hinnoittelua. Muista, että kaupaksi menneet tuotteet tuottavat sinulle huomattavasti enemmän kuin liian kalliiksi hinnoitellut, joita ei osteta

5. Huomioi vuodenajat

Kesäisin kevyemmät vaatteet menevät kaupaksi, talvella taas talvivaatteet. Vie siis aina kauden mukaista tavaraa myytäväksi. 

6. Huolehdi omistasi

Laita hintalappuun aina mahdollisimman tarkka kuvaus tuotteesta, jotta kukaan ei pääse vaihtelemaan hintalappuja. Kiinnitä laput huolellisesti, kirpputori ei voi myydä laputonta tavaraa. Kirppiksillä on usein saatavilla varashälyttimiä, joita kannattaa hyödyntää sellaisiin tavaroihin, joiden häviäminen harmittaisi. Tarkista välillä, onko omia myytäviäsi kulkeutunut muiden pöytiin.

7. Varo tuhlailua

Löydän kirpputoreilta lähes aina jotain ostettavaa. Yritänkin vältellä sitä, että käyn kiertämässä kirppistä samalla kun tsekkaan oman pöytäni. Ennen tein sitä joka kerta, ja myyntivoitot hupenivat pikkuhiljaa ostoksiin. Otan kirppispöydän nykyisin lähimmältä kirpputorilta. Joskus otin pöydän kauempaa, kun kuulin, että sieltä saa hyvät myynnit. Noh, joka kerta kun vietiin sinne tavaroita, käytiin kahvittelemassa ja kiertelemässä kauppoja, kun kerta sinne asti ajettiin.

Meillä on vielä pari päivää tehokasta myyntiaikaa, joten vinkkaa ihmeessä kommentteihin, jos sinulla on jakaa muita keinoja lisätä myyntiä!

Pitäisit myös näistä teksteistä

0 kommenttia