Kahvipöytään on joskus hankala keksiä tarjottavia. Olen vegaani, mutta suvustamme löytyy myös gluteeniyliherkkiä, soijattomia ja pähkinättömiä. Kun kaikki istuvat saman pöydän ääreen ja tarjolle pitäisi saada kakku, sen leipomisessa saa olla tarkkana.
Minulla on yksi juustokakun luottoresepti, jota käytän usein. Kakun tulee toki hyytyä, mutta itse valmistus käy nopeasti. Kakku on siis vegaaninen, soijaton, pähkinätön ja gluteeniton.
Kaiketon suklaajuustokakku
Tarvitset
- 180 g Semperin kauradigestivejä,
- 75 g tummansinistä keijua,
- tölkin kookosmaitoa (vähärasvainen EI käy tähän kakkuun) &
- levyn Pandan tummaa suklaata.
- Tee pohja murskaamalla digestivet ja sekoittamalla murut sulaan margariiniin. Painele taikina vuuan pohjalle.
- Valmista täyte. Kuori kookosmaitotölkin paksu kerros kulhoon ja vatkaa se vaahdoksi. Sekoita joukkoon sula suklaa.
- Levitä täyte pohjan päälle vuokaan ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin.
0 kommenttia