Kikhernepyörykät tomaattikastikkeessa

Tänään tuli kokattua simppeliä arkiruokaa. Tällä kertaa ihan mitä kaapista löytyy -periaatteella. Pakkasessa oli valmiiksi lioteltuja ja keitettyjä kikherneitä, joista syntyi kikhernepullia. Niiden kaveriksi keittelin perinteisen tomaattikastikkeen paseeratusta tomaatista.

kikhernepyörykät ja tomaattikastike

Kikhernepyörykät ja tomaattikastike, 4 annosta

Kikhernepyöryköihin tarvitset:
  • 5 dl kikherneitä,
  • 2 rkl tahinia,
  • 2 valkosipulinkynttä,
  • 1 tl suolaa,
  • 2 tl juustokuminaa &
  •  yhden sitruunan mehu.

1. Laita kaikki ainekset tehosekottimeen ja surauta tasaiseksi massaksi.
2. Pyörittele massasta melko pieniä palloja pellille. Käsien kostuttaminen helpottaa pyörittelyä.
3. Paista 200 ° 15 - 20 minuuttia.

Pyöryköiden paistuessa voit valmistaa tomaattikastikkeen. Siihen tulee:
  • sipuli,
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g paseerattua tomaattia,
  • 1 tl suolaa,
  • reilusti mustapippuria,
  • ripaus steviaa (tai noin rkl sokeria) &
  • 1 rkl valkoviinietikkaa.
1. Kuullota silputtu sipuli oliiviöljyssä.
2. Lisää paseerattu tomaatti.
3. Lisää mausteet ja valkoviinietikka.

Kun kikhernepyörykät ovat kypsiä, lisää ne tomaattikastikkeen joukkoon ja nauti!

Pitäisit myös näistä teksteistä

0 kommenttia