Tänään tuli kokattua simppeliä arkiruokaa. Tällä kertaa ihan mitä kaapista löytyy -periaatteella. Pakkasessa oli valmiiksi lioteltuja ja keitettyjä kikherneitä, joista syntyi kikhernepullia. Niiden kaveriksi keittelin perinteisen tomaattikastikkeen paseeratusta tomaatista.
Kikhernepyörykät ja tomaattikastike, 4 annosta
Kikhernepyöryköihin tarvitset:
- 5 dl kikherneitä,
- 2 rkl tahinia,
- 2 valkosipulinkynttä,
- 1 tl suolaa,
- 2 tl juustokuminaa &
- yhden sitruunan mehu.
1. Laita kaikki ainekset tehosekottimeen ja surauta tasaiseksi massaksi.
2. Pyörittele massasta melko pieniä palloja pellille. Käsien kostuttaminen helpottaa pyörittelyä.
3. Paista 200 ° 15 - 20 minuuttia.
Pyöryköiden paistuessa voit valmistaa tomaattikastikkeen. Siihen tulee:
- sipuli,
- 2 rkl oliiviöljyä
- 500 g paseerattua tomaattia,
- 1 tl suolaa,
- reilusti mustapippuria,
- ripaus steviaa (tai noin rkl sokeria) &
- 1 rkl valkoviinietikkaa.
1. Kuullota silputtu sipuli oliiviöljyssä.
2. Lisää paseerattu tomaatti.
3. Lisää mausteet ja valkoviinietikka.
Kun kikhernepyörykät ovat kypsiä, lisää ne tomaattikastikkeen joukkoon ja nauti!
0 kommenttia