Miksi kasvovettä kannattaa käyttää?

Kiireessä kasvovesi oli minulle se ihonhoidon vaihe, jonka skippasin. Ennen kuvittelin, että sillä vain pyyhkäistään kasvot puhdistuksen jälkeen ja odotellaan sen imeytymistä ennen kuin voidaan levittää oikeasti hoitavat tuotteet. Kasvovedellä on kuitenkin monta tarkoitusta, eikä sen käyttöä kannata missään nimessä laiminlyödä. Ensinnäkin kasvovesi viimeistelee puhdistuksen ja poistaa iholta viimeisetkin meikin rippeet. Haluan aina olla varma siitä, että ihoni on puhdistuksen jälkeen todella puhdas. Ylimääräinen lika tukkii ihohuokoset ja edes meikin jämät kasvoilla nukkuminen näkyy heti epäpuhtauksina. Siksi kaksoispuhdistan kasvoni varsinkin iltaisin ja viimeistelen puhdistuksen käyttämällä kasvovettä aamuisin ja iltaisin.

Mielestäni tärkein kasvoveden tarkoitus on kuitenkin palauttaa ihon pH ja valmistella se vastaanottamaan muita hoitotuotteita. Ihon pH on luonnollisesti hieman hapan, mutta sen peseminen vedellä ja puhdistustuotteilla muuttaa pH-arvoa hieman emäksisemmäksi. Tämä taas tekee ihosta kuivan ja kiristelevän ja häiritsee hoitotuotteiden vaikuttamista iholla. Toki iho osaa itsekin palauttaa tasapainonsa, mutta siihen menee aikaa. Jos siis haluat välttää kiristävän tunteen kasvoilla ja saada hoitotuotteet vaikuttamaan optimaalisesti, käytä kasvovettä.

Valitsen kasvovedeksi yleensä kukkais- ja yrttivesiä sisältävän luonnonkosmetiikkatuotteen. Tavalliset kasvovedet ovat iholleni kaksoispuhdistuksen jälkeen turhan puhdistavia ja sisältävät monesti kuivattavia ainesosia, kuten alkoholia. Monet luonnonkosmetiikan kasvovedet tekevät juuri sen, mitä kasvovedeltäni kaipaan: kosteuttavat ja ravitsevat ihoani.Tämän hetkinen suosikkini on EcoBeauty-kasvovesisuihke. Kasvoveden laittaminen suihkepulloon on loistava keksintö! Kasvoveden saa tasaisesti kasvoille parilla suihkauksella, eikä vanulapuista tule enää roskaa.

EcoBeautyn kasvovesi on sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa ja se sisältää ruusu- ja kamomillavettä. Lupausten mukaan se ravitsee ja pehmittää ihoa, ja voin kokemukseni perusteella kertoa, että se pitää paikkansa. Jos ihoni on kuiva, se suorastaan imaisee suihkimani kasvoveden!

Saat  tilattua omasi Oriflame-verkkokaupasta*

Pitäisit myös näistä teksteistä

0 kommenttia