Hyvinvoivat jalat

Yhteistyössä Color4Care


Viimeksi kirjoitin vinkkejä työssään istuville. Tällä kertaa vuorossa ovat ne, jotka tekevät töitä jaloillaan. Aktiivinen työ on huippujuttu, koska se lisää arkiaktiivisuutta ja on istumista terveellisempää. Paljon töissä kävelevän jalat ovat kuitenkin kovilla, samoin kuin paljon seisovien. Olen tehnyt paljon ständimyyntiä ja maistatuksia kaupoissa ja voin kertoa, että kahdeksan tunnin seisomisen jälkeen jalkoja särkee.


Sain Color4Carelta testattavakseni nämä ihanat, mutta ergonomiset tennarit ja siitä inspiroituneena päätin jakaa vinkkini paljon jalkojaan käyttäville:

1. Kunnon kengät

Väärän mallisilla tai liian ohutpohjaisilla kengillä jalat kipeytyvät taatusti. Hanki siis jaloillesi sopivat ja mukavat kengät. Color4Carelta löytyy paljon hoitajien tarpeisiin tehtyjä kenkiä, jotka sopivat myös muille aktiivista työtä tekeville. Esimerkiksi monet tennarit ovat hyvin hengittävää materiaalia ja ovat ihanan pehmeät jaloille. Jos tarvitset kenkiä vain sisätiloissa, tsekkaa ihmeessä myös työsandaalit.

2. Huolehdi ryhdistä

Hyvä ryhti säästää monilta vaivoilta. Tarkista, että painosi jakautuu aina tasaisesti kummallekin jalalle ja pidä syvät vatsalihakset aktivoituina. Pysähdy tasaisin väliajoin kuulostelemaan asentoasi ja korjaa ryhtisi tarvittaessa.

3. Istahda, kun se on mahdollista

Liian pitkiä pätkiä seisominen ei ole hyväksi jaloillesi. Pyri tauottamaan jaloillasi olemista istahtamalla hetkeksi silloin, kun se on mahdollista. Sinun ei tarvitse istua pitkään, kunhan saat tauon seisomiselta ja lepuutettua jalkojasi hetken.


4. Nosta jalat tauolla

Jalkojen nostaminen laittaa veren kiertämään ja virkistää jalkoja. Kun pidät tauon, voit nostaa jalkasi vaikkapa toisen tuolin päälle. Lepää hetki jalat ylhäällä myös pitkän työpäivän jälkeen.

5. Venyttele

Muista venytellä jalkasi huolellisesti. Voit työpäivän jälkeen tehdä pikaiset venytykset ja kerran viikossa venytellä ajan kanssa pitkiä venytyksiä. Venyttely auttaa koville joutuvia lihaksiasi palautumaan.

6. Treenaa syviä lihaksia

Vartalosi syvät vatsa- ja selkälihakset tukevat jalkojasi, kun seisot tai kävelet. Vahvistamalla niitä helpotat myös jalkojesi työtä ja sinun on helpompi pitää hyvää ryhtiä yllä. 

Pitäisit myös näistä teksteistä

0 kommenttia