Öljyt kauneudenhoidossa

Öljyt tuovat kauneutta niin sisäisesti kuin ulkoisesti käytettynä. Suosittuja käyttötapoja on esimerkiksi ihon tai hiusten kosteutus ja kaikille ihotyypeille löytyy sopivat öljyt. Käytän öljyjä monipuolisesti muiden kauneudenhoitorutiinieni lisänä ja halusin vinkata teille suosikkiöljyni ja miten käytän niitä!1. Tehokosteutusta kasvoöljyistä

Mulla on melko rasvainen iho, joten kovin usein en voi käyttää öljyjä suoraan iholle. Ne ovat kuitenkin hyvä pika-apu silloin, kun iho tuntuu poikkeuksellisen kuivalta tai on huonossa kunnossa. Suosikkiöljyni tähän on Mossan vitamin coctail*. Se jättää kasvot niin ihanan tuntuisiksi ja mielelläni käyttäisin sitä useamminkin, jos ihoni ei olisi niin rasvainen. Mossa on mielestäni yksi parhaista luonnonkosmetiikan sarjoista, koska tuotteet ovat edullisesta hinnasta huolimatta todella laadukkaita!

2. Ravitseva hiusnaamio

Kookosöljy on kuivien hiusten pelastus! Käytän kookosöljyä silloin tällöin hiusnaamiona siten, että levitän sitä reilusti hiuksiin ja annan vaikuttaa muutaman tunnin ennen suihkua. Minulla on kiharat hiukset, joten ne ovat myös todella kuivat. Huomaan aina selkeästi, miten hiukset imaisevat kookosöljystä kaiken kosteuden itseensä. Lopputuloksena on ihanan pehmeät hiukset.

3. Hiuksia silottava kuivaöljy

Kuivaöljyt ovat öljyjä, jotka eivät tahmaa samalla tavalla kuin tavalliset öljyt. Kuivaöljyä voi siis käyttää hiuksiin jätettävänä hoitona. Hiukseni ovat välillä kuivan tuntuiset ja pörröiset, jolloin ne saa kuivaöljyllä siloitettua kätevästi ilman, että hiuksista tulee likaisen näköiset! Suosikkini tähän on Eleo-kuivaöljy*, joka on kaiken lisäksi tosi edullinen. Se sisältää argan- ja ruusuöljyjä sekä linoleenihappoa ja takiasta, mutta koostumus on silti kevyt eikä tunnu liian rasvaiselta. 


4. Vedenkestävän meikin puhdistus

Öljyt irrottavat vedenkestävän meikin helposti. Jos minulla ei ole meikinpoistoainetta, käytän monesti kookosöljyä. Se täytyy kuitenkin muistaa huuhdella pois huolellisesti, ettei se turvota silmänalusia tai tuki ihohuokosia!

5. Teepuuöljyä epäpuhtauksiin

Teepuuöljy on luottotuote pienten epäpuhtauksien hoitoon. Se on hyvin kuivattavaa ja antibakteerista, joten riittää, että sitä laittaa vanupuikolla pienen määrän näpyn päälle. Olen käyttänyt sekä Body Shopin että Oriflamen* teepuuöljyjä, jotka molemmat  ajavat asiansa loistavasti.


Pitäisit myös näistä teksteistä

0 kommenttia