Marengit ilman kananmunaa

Moni on varmasti kuullut vegaanien maailman mullistaneista kikhernemarengeista. Joku keksi, että säilykekikherneiden liemestä saa vatkattua valkuaisvaahdon. Ja tuosta vaahdosta paistetut marengit eivät edes maistu kikherneiltä, vaan ihan oikeilta marengeilta!

Itselläni on tapana liottaa ja keitellä omat papuni, koska se tulee halvemmaksi. Lisäksi keittämällä ison satsin kerralla saa pakastimen täyteen käyttövalmiita papuja. Pohdinkin, saisiko kikherneiden keittoliemen hyödynnettyä näihin marenkeihin. Lukemieni kokemusten mukaan keittoliemestä tulee melko löysää vaahtoa. Sehän on suurimmalta osin vettä. Ja millä veden saa haihtumaan? Keittämällä! 



Näin sain aikaan pellillisen herkullisia kikhernemarenkeja:

1. Keitä kikherneiden keittovettä, kunnes se on melkein yhtä paksua kuin kananmunanvalkuainen.
2. Mittaa, kuinka paljon kikhernelientä jäi. Tarvitset saman verran sokeria. 
3. Vatkaa kikherneliemi lähes kovaksi vaahdoksi.
4. Lisää sokeri, hieman sitruunamehua (itse laitoin noin teelusikallisen) sekä maun mukaan vaniljasokeria.
5. Vatkaa seosta, kunnes vaahto kovettuu. Vaahto on valmis, kun voit kääntää astian ylösalaisin ilman, että vaahto alkaa valua.
6. Pursota tai lusikoi uunipellille pieniä marenkeja (halkaisija noin 2 cm). Paista 100 asteessa puolitoista tuntia.




Pitäisit myös näistä teksteistä

0 kommenttia